Jäst
-
LallemandAMERICAN WEST COAST BRY-97 11G45,00 SEK
LalBrew® BRY-97 American West Coast är en snabbstartad nästan neutral alejäst med lätt estrig doft som passar till en mängd olika amerikanska ölstilar t ex American Pale Ale, American IPA, American Amber, American Brown, American Stout, American Barleywine och American Wheat men även Cream Ale, Scotch Ale, Russian Imperial Stout, DIPA och Old Ale. Alkoholtolerans: 9%. Dosering: 1 paket räcker till 20 liter. Flockning: Hög. Förjäsbarhet: Medel-hög. Jästemperatur: 15-22° C
... Läs mer -
Mangrove JacksBELGIAN TRIPEL M31, 10 G39,00 SEKÖljäst lämplig för Belgian Tripel och Trappistöl med en fantastisk komplex kombination av kryddor, fruktiga estrar och fenoler. Alkoholtolerans: 10% Dosering: 1 paket räcker till 23 liter Flockning: Medium Förjäsbarhet: 82-88% Jästemperatur: 18-28° C ... Läs mer
-
Mangrove JacksBELGIAN WIT M21, 10 G35,00 SEKTraditionell jäststam med bra balans mellan fruktiga estrar och värmande kryddiga fenoler. Torr, fruktig och mycket komplex karaktär med mjuk, torr och krispig munkänsla. Lämplig för Wit, Grand Cru och kryddiga ölstilar. Alkoholtolerans: 8% Dosering: 1 paket räcker till 23 liter Flockning: Låg-medium Förjäsbarhet: 70-75% Jästemperatur: 18-25° C ... Läs mer
-
LallemandDIAMOND LAGER 11G45,00 SEK
LalBrew® Diamond Lager är en snabbjäsande lagerjäst av tyskt ursprung med neutrala aromer som lämpar sig utmärkt till alla typer av lager med ren karaktär t ex Helles, Pilsner, Bock, Schwarzbier, Märzen/Oktoberfest. Alkoholtolerans: 13%. Dosering: 1 paket räcker till 6-10 liter. Flockning: Hög. Förjäsbarhet: Hög. Jästemperatur: 10-15° C
... Läs mer -
Mangrove JacksFRENCH SAISON M29, 10 G45,00 SEKAlkoholtolerant och karaktärsfull jäststam som passar utmärkt för Saison och ger ett krispigt öl med fruktig, kryddig och pepprig doft. Alkoholtolerans: 14% Dosering: 1 paket räcker till 23 liter Flockning: Medium Förjäsbarhet: 85-90% Jästemperatur: 26-32° C ... Läs mer
-
LallemandJÄSTNÄRING SERVOMYCES, 10 G65,00 SEKServomyces jästnäring från Lallemand är en naturligt berikad bryggerijäst som används som biologisk jästnäring. Den förkortar jäsningstiden och förbättrar jästsedimenteringsprocessen samtidigt om den även stimulerar proteinsyntes och jästtillväxt i tillväxtfasen. Propageringen och torkningsprocessen av Servomyces har utvecklas specifikt för att behålla spårämnen och mineraler som är väsentliga och oftast behöver tillsättas för att bra jäsning. Servomyces är anpassad till de tyska renhetslagarna och bidrar med väsentliga näringsämnen som absorberats i cellstrukturen. Dosering: 0,25 g per 25 l. ... Läs mer
-
Mangrove JacksKVEIK M12, 10 G65,00 SEKNorsk jäststam från Voss som jäser rent och väldigt snabbt (2-3 dagar vid optimal temperatur). Neutral smakprofil med behaglig smak av apelsin och citrusfrukter. Utmärkt till norska farmhouse-öl men passar även utmärkt till moderna ölstilar som Pale Ale, IPA, dubbel-IPA och NEIPA. Flockningen är mycket hög, vilket bidrar till en klar öl utan att filtrera eller använda processhjälpmedel. Alkoholtolerans: 12% Dosering: 1 paket räcker till 23 liter Flockning: Mycket hög Förjäsbarhet: 77-82% Jästemperatur: 20-40° C (optimalt 30-40° C) ... Läs mer
-
Mangrove JacksMEAD YEAST M05, 10G29,00 SEKMjödjäst med hög alkoholtolerans och stora mängder blommiga estrar (speciellt vid jäsning i kallare temperatur). Alkoholtolerans: 18% Dosering: 1 paket räcker till 23 liter Flockning: Medium-hög Förjäsbarhet: 95-100% Jästemperatur: 15-30° C ... Läs mer
-
FermentisSAFALE S-04, 11,5 G35,00 SEKNeutral brittisk jäststam som passar utmärkt för alla engelska ölstilar som t ex Ale, Porter och Stout men även NEIPA. Utvald för sin snabba utjäsning och förmågan att bilda kompakt bottensediment vilket ger en blank öl. Alkoholtolerans: 9-11% Dosering: 1 paket räcker till 20-30 liter Flockning: Hög Förjäsbarhet: 74-82% Jästemperatur: 12-25° C (optimalt vid 15-20° C) ... Läs mer
-
FermentisSAFALE US-05, 11,5 G35,00 SEKAmerikansk alejäst som ger välbalanserade öl med låg diacetyl och ren, krispig smak. Passar utmärkt till alla amerikanska ölstilar och välhumlad öl i allmänhet. Alkoholtolerans: 9-11% Dosering: 1 paket räcker till 20-30 liter Flockning: Låg-medel Förjäsbarhet: 78-82% Jästemperatur: 12-25° C (optimalt vid 15-22° C) ... Läs mer
-
FermentisSAFALE US-05, 500G649,00 SEKAmerikansk alejäst som ger välbalanserade öl med låg diacetyl och ren, krispig smak. Passar utmärkt till alla amerikanska ölstilar och välhumlad öl i allmänhet. Alkoholtolerans: 9-11% Dosering: 10 g räcker till 20-30 liter Flockning: Låg-medel Förjäsbarhet: 78-82% Jästemperatur: 12-25° C (optimalt vid 15-22° C) ... Läs mer
-
FermentisSAFLAGER S-23, 11,5 G59,00 SEKTysk lagerjäst från Berlin som passar utmärkt för Lager och Pilsner med lätt fruktiga och estriga toner. Alkoholtolerans: 9-11% Dosering: 1 paket räcker till 10-15 liter (vid rumstemperatur)/2 paket till 10-15 liter (vid 11-15° C) Flockning: Hög Förjäsbarhet: 80-84% Jästemperatur: 9-22° C (optimalt vid 12-15° C) ... Läs mer
-
FermentisSAFLAGER W-34/70, 11,5 G59,00 SEKTysk jäststam från Weihenstephan med underbar balans mellan blommiga och fruktiga aromer samt en ren och klar smak med tydlig maltkaraktär. Perfekt för Tysk Lager! Alkoholtolerans: 9-11% Dosering: 1 paket räcker till 10-15 liter Flockning: Hög Förjäsbarhet: 80-84% Jästemperatur: 9-22° C (optimalt vid 12-15° C) ... Läs mer
-
FermentisSAFLAGER W-34/70, 500G1 289,00 SEKTysk jäststam från Weihenstephan med underbar balans mellan blommiga och fruktiga aromer samt en ren och klar smak med tydlig maltkaraktär. Perfekt för Tysk Lager! Alkoholtolerans: 9-11% Dosering: 20 g räcker till 20-30 liter Flockning: Hög Förjäsbarhet: 80-84% Jästemperatur: 9-22° C (optimalt vid 12-15° C) ... Läs mer
-
Mangrove JacksUS WEST COAST M44, 10 G39,00 SEKÖljäst lämplig för ales i amerikansk stil med exceptionellt neutral och ren smak, perfekt för när du vill att humlekaraktären verkligen ska slå igenom. Förhöjer aromer av besk citrus, tall samt rostad mörk maltarom och ger ett torrt och krispigt öl. Alkoholtolerans: 11% Dosering: 1 paket räcker till 23 liter Flockning: Medium-hög Förjäsbarhet: 77-85% Jästemperatur: 18-23 C ... Läs mer
-
LallemandVERDANT IPA, 11 G49,00 SEKLalBrew® Verdant IPA ger humlestinna men likväl maltiga öl med mycket kropp och munkänsla samt en rundad och balanserad fruktighet. Bidrar med framträdande toner av aprikos och undertoner av tropisk frukt och citrus som blir magi tillsammans med fruktiga och tropiska humlesorter. Mångsidig jäst som lämpar sig utmärkt till NEIPA, Engelsk IPA och APA men även Bitter och Sweet Stout. Alkoholtolerans: 10%. Dosering: 1 paket räcker till 22 liter. Flockning: Medel. Förjäsbarhet: Medel-hög. Jästemperatur: 18-23° C ... Läs mer
-
LallemandWILDBREW PHILLY SOUR, 11 G59,00 SEKWildBrew Philly Sour har den speciella egenskapen att den både kan producera mjölksyra medans den producerar etanol. Jästen används från start och mäsken behöver alltså inte suras ner först. Är även tolerant mot alfasyror så det är inga problem om man vill göra en välhumlad syrlig öl. Ger en fräsch syrlig smak med toner av rött äpple, persika och stenfrukt. Passar till alla syrliga ölstilar som t ex Gose, Berliner Weiss, Sour IPA, American Lambic. Alkoholtolerans: 9%. Dosering: 1-2 paket per 22 liter. Flockning: Hög. Förjäsbarhet: Hög. Jästemperatur: 20-25° C ... Läs mer
-
LallemandVOSS KVEIK, 11 G49,00 SEKLallemand Voss Kveik är en jäststam från Sigmund Gjernes i Voss, Norge med mycket snabb jäsning som är klar på bara 2-3 dagar vid optimal temperatur. Neutral smakprofil med behaglig smak av apelsin och citrusfrukter. Utmärkt till norska farmhouse-öl men passar även utmärkt till moderna ölstilar som Pale Ale, IPA, dubbel-IPA och NEIPA. Flockningen är mycket hög, vilket bidrar till en klar öl utan att filtrera eller använda processhjälpmedel. Alkoholtolerans: 12% Dosering: 1 paket räcker till 22 liter Flockning: Mycket hög Förjäsbarhet: Medel-hög Jästemperatur: 25-40° C (optimalt: 35-40° C) ... Läs mer