Du har inte lagt till några produkter ännu.
Brygg ditt eget öl

Att brygga sitt eget öl hemma i köket, källaren eller garaget är inte alls särskilt svårt och det går snabbt att komma igång med vårt Brew-in-a-bag startkit eller ett halvautomatiskt bryggverk. Tillsammans med något av våra färdiga receptkit, som innehåller enkla steg-för-steg-beskrivningar samt alla ingredienser, kan du redan efter 3-4 veckor stolt servera och njuta av ditt egna hembryggda öl.
SNABBKURS I ÖLBRYGGNING
- Mäskning: Jäsbart socker utvinns ur den krossade malten i 65-70 gradigt vatten till så kallad grönvört.
- Lakning: Malten avskiljs från grönvörten och "sköljs igenom" med 77-85 gradigt vatten för att få ut så mycket socker som möjligt.
- Kokning: Vörten kokas i ca 60 minuter samtidigt som man i omgångar tillsätter humle för att få fram beska, smak och arom. Man kan även tillsätta klarningsmedel i slutet av koket för att få ett blankare (mer genomskinligt öl).
- Kylning: Efter avslutat kok kyls vörten ner till önskad jästemperatur.
- Jäsning: När vörten är nere i lämplig temperatur förs den över till jäshinken samtidigt som humlen silas av. I samband med detta tar man ett prov med hydrometer för att avläsa sockerhalten (OG=Original Gravity). Detta värde används sedan tillsammans med värdet efter avslutad jäsning (FG=Final Gravity) för att räkna ut alkoholhalten (ABV=Alcohol By Volume) i det färdiga ölet.
- Flaskning: När ölet har jäst klart (tar 1-2 veckor) så tappar man det på flaskor och tillsätter en sockerbit/flaska för att få fram kolsyra genom kolsyrejäsning.
- Avnjutning: Efter ca 1-2 veckor är ölet färdigkolsyrat och redo att avnjutas!